fbpx
Selecteer een pagina

Aan je “eigen baas” zijn zitten een hoop voordelen maar ook een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Vaak gaat er voor het starten van een eigen bedrijf of het beginnen als ZZP’er een hoop onderzoek vooraf. Zeker als je grote risico’s aangaat of een financiering nodig hebt. Bij Multisalon proberen wij dit risico voor schoonheidsverzorgers voor een groot deel weg te nemen. Zo heb je namelijk niet de investeringen die je normaal zou hebben als je je eigen salon begint. Je hoeft geen 5 jarig huurcontract af te sluiten of te investeren in de salon inrichting.

Zo zorgen we dat het “eigen baas” worden voor schoonheidsverzorgers een stuk minder risicovol is!

Inschrijven bij de KvK

In Nederland moet je je volgens de wet inschrijven in het handelsregister als je zelfstandig diensten levert aan anderen. Zeker als je als “eigen baas” gaat werken binnen een Multisalon met de bedoeling om winst te maken is dit al snel het geval. Dit moet binnen een week nadat je bent begonnen met jouw bedrijf.

De KvK hanteert 3 criteria of je je moet inschrijven:

  • Je levert goederen en/of diensten. Bijvoorbeeld je verkoopt shampoo of je bent kapper.
  • Je vraagt hier een meer dan symbolische vergoeding voor. Bijvoorbeeld je factureert de kosten en het uurtarief.
  • Je neemt deel aan het (normale) economische verkeer. Bijvoorbeeld je behandeld in opdracht van een klant en niet voor familie en vrienden.

Het inschrijven bij de KvK gaat zeer eenvoudig: je kan via internet een formulier invullen. Vervolgens maak je een afspraak bij de KvK om persoonlijk langs te komen. Tijdens de afspraak word je legitimatie bewijs gecontroleerd en word er gekeken of je aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoet.

Als je een uitkering ontvangt is het belangrijk om vooraf toestemming te krijgen van de uitkeringsinstantie om een eigen bedrijf te beginnen.

Meer over het inschrijven van een eigen bedrijf kan je online vinden bij de KVK

Belastingdienst: Zelfstandig ondernemer

De KvK stuurt jouw gegevens door naar de belastingdienst. Als je voldoende informatie vooraf hebt gegeven krijg je direct een BTW nummer. Anders bekijkt de belastingdienst of je in hun ogen een ondernemer bent. Is dit het geval dan moet je btw rekenen over de diensten die je levert.

Het voordeel hiervan is dat je ook btw terugkrijgt. Als je eenmaal eigen baas bent betekent dat dus voor de werkplek die je bij Multisalon huurt dat je een gedeelte van de betaling terug krijgt. Voor de werkplek betaal je namelijk 21 % btw. Deze btw kan je vervolgens terug vragen aan de belastingdienst.

Eigen baas: De risico’s

Als je werkt bij een Multisalon locatie ben je volledig eigen baas. Je bepaald zelf de prijs van je diensten en bent ook zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren hiervoor. Als je door ziekte niet kan werken kan je vooraf de gereserveerde werkplek afzeggen of verplaatsen maar dan ontvang je dus ook geen inkomsten. De betalingen van je klanten moet je ook zelf in ontvangst nemen.

De voordelen

Door eigen baas te zijn op een Multisalon locatie zijn er een hoop vaste lasten waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Wij zorgen voor je werkplek. Zo hoef jij niet bang te zijn voor lange huurovereenkomsten of de maandelijkse gas, water en elektra rekening.

Je bent je eigen baas bij multisalon

Je hebt alle vrijheid. Je bepaald zelf wanneer je werkt en hoe je werkt. Er is niemand die op je vingers kijkt om te vertellen dat het anders moet. Jij bent je eigen baas en doet waar jij goed in bent.

Wij hebben de volledige salon al voor je ingericht. Zo heb je geen investeringskosten in bijvoorbeeld droogkappen, stoelen of wasbakken. Wij zorgen dat de basis voor je klaar staat. Zo is er altijd koffie en thee aanwezig voor je klanten en kan je gratis gebruik maken van de WiFi.

Op deze manier bieden wij jou een flexibele werkplek met alle gemakken van een salon. Dan doen wij waar wij goed in zijn en kan jij je focussen op je klanten.