fbpx
Selecteer een pagina

Geweldig toch als zelfstandige aan de slag?! Zelf je tijden inplannen en jouw klanten van dienst zijn. Maar hoe zorg je dat je van deze klanten je geld ontvangt.

Contant

Misschien wel de meest makkelijke manier. Je geld contant in ontvangst nemen. Aan deze betalingen kleven echter wel een aantal risico’s. Met zoveel contant geld loop je toch snel tegen praktische problemen. Is het wel prettig en veilig om met veel contant geld rond te lopen. Elke dag alles bij de bank storten is ook een hoop gedoe. En waar jij nu telkens met veel geld contant op zak loopt is dat bij veel mensen niet het geval. Nu je vrijwel overal kan pinnen zullen mensen steeds minder steeds minder contant geld mee dragen.

Betaalverzoek via de bank

Via vrijwel alle banken kan je een betaalverzoek naar een klant toesturen. Bijvoorbeeld via Tikkie. Hierdoor kan de klant eenvoudig direct geld naar jouw overmaken. Meer dan 5 miljoen mensen gebruiken deze betaalmethode al. Ook kan je zelf het betaalverzoek personaliseren. Het verzoek om te betalen verstuur je daarna eenvoudig via sms, whatsapp of hoe je maar wilt. Hierdoor heb je ook het voordeel dat je meer gegevens van jouw klanten hebt en ze eenvoudig op de hoogte kan brengen van aanbiedingen of andere mogelijkheden.

Pinnen

Als je helemaal professioneel over wilt komen kan je je klanten natuurlijk ook gewoon laten pinnen. Hier zijn diverse en betaalbare opties voor. Bijvoorbeeld via Sumup kan je een pinapparaat bestellen. Dit zijn de kleine draagbare pinapparaten die je ook veel op de markt tegenkomt. Je hebt dan geen problemen meer met de risico’s van contant geld en kan je klanten eenvoudig laten betalen op een manier waar ze bekend mee zijn.

Jouw voorkeur

Wat heeft voor jouw voorkeur? Of zou je het prettiger vinden om mensen via Multisalon te laten betalen? Laat het ons weten!